22 Nisan 2015 Çarşamba

YEDİ RENKLİ KAZAK

İŞLEME İPİNDEN YAZLIK KAZAK

          İşleme ipinden yapılan 7 renkli kazak yapımı.


         İşleme ipinden yazın, baharda serin havalarda giye bileceğiniz ince zarif bir kazak modeli. Yıllar önce severek yaptım.Sizlerde istediğiniz renklerde birer tane öre bilirsiniz. Kazağın yaka, kol ve eteklerine aynı renkte yaparsanız bir bütünlük sağlarsınız.
               Kotların altında çok şık duruyor. İşleme ipi şişle örüldüğünde dökümlü güzel bir kazak elde etmiş oluyorsunuz.


malzeme:

                    7 renk işleme ipi. ( kahverengi, krem, bordo, yavruağzı, koyu mavi,lacivert, yeşil )
                    2,5 numara şiş, 2,5 numara misinalı şiş
                    yün iğnesi, makas, çengelli iğne




yapılışı:

             ön : 120 ilmekle  kahverengi iple 1 düz 1 ters lastik 10 sıra örülür.  Kazağın üst kısmı düz örgü örülür. 4 sırada bir renk değiştirilir. Kolda hiç bir kesme yapmadan düm düz ördüm. Yaka için istediğiniz yerden ikiye ayırın her ortaya geldiğinizde birer göz eksiltin çift alıp kapatın. Omuzlarda önce 1 - 2 - 3 göz kesilip omuz şekillendirilir. 
              arka: 120 ilmek başlanır ön gibi örülür. Sadece yaka için kesik yapılmaz. örgünün tam ortasından 20 göz kesilip, ikinci sırada 3, üçüncü sırada 2 göz kesilir.  Omuz için kenarlardan 1 - 2 -3 göz kesilip arka bitirilir.
              kol : 52 gözle kahve rengi iple lastik başlanır. Her renk değişiminde yanlardan birer göz artırılır.Kol genişliği istenilen ölçüye gelince artırma kesilir. Kol boyu tam örüldüğünde kapatılır.
               Çengelli iğneyle  birleştirilip dikilir. Tığ ile göz çıkartılıp misinalı şişe takılıp 1 düz 1 ters lastik örülür. 6 sıra lastik örülüp kapatılır. Yakanın ön kısmı dikilip kapatılır.

free knitting patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder