30 Nisan 2015 Perşembe

EL İŞİ ANAHTARLIK YAPIMI

EL İŞİ ANAHTARLIK YAPIMI

            El işi ipinden tığ işi anahtarlık yapımı.  Eskiyen anahtarlığı değiştirmek istedim ve tığ işinden yeni bir anahtarlık yaptım. Bu şekilde kafa kısmını daha büyük yapıp çocuklarınızın oyuncak bebeklerine de  tığ  işi elbiseler yapabilirsiniz.

malzemeler:

         10 numara 1.1 mm tığ
          pembe el işi ipi
          anahtarlık zinciri ve halkası (eski anahtarlıklardan)

yapılışı:

              Anahtarlık yapımına yaka kısmından başlanıp etek kısmında bitirilir.8 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz. Halkaya 24 adet tekli trabzan yapıyoruz. ikinci sırada 12 tarbzan yapıp bir zincir çekip 12 trabzan yapıp bir zincir çekerek ortada ki ajurlu bölümü yapıyoruz. 4 sıra ajurlu kısım yapılıyor ajurlara 2 tarbzan 1 zincir 2 trabzan doldurulup diğer yerleri bire bir trabzan yapıyoruz. Kollar için 3. sırada ortadan katlayıp kenarlardan 12 trbzan kol için ayırıyoruz. İlk sırada 12 trabzana 24 trabzan yapıyoruz. Kolun 2 . sırasında artırma yapmıyoruz. 3. sırada sık iğne yapıyoruz. kenarlar için 1 trabzana çift batıyoruz böylece fırfır kenarı oluşuyor. Kolun diğer tarafını da yapıyoruz. Düz örgüsü üst tarafını örüp alt kısım eteklerini örüyoruz. Etekleri için 1 göze çift batıp 2 trabzan yapıp bir zincir çekip 2 göze batıp 2 trabzan bir zincir çekip sırayı tamamlıyoruz. diğer sırada boş kutulra 2 trabzan dolu kısma bir zincir şeklinde etekleri örüyoruz. 6 sıra kutucuk örüp elbisemizi bitiriyoruz. Yakasına zinciri geçirip anahtarlık halkasını geçiriyoruz. Anahtarlarımızı takıp kullana biliriz.
         
         Renkli anahtarlıklar yapıp sevdiklerimize hediye edebiliriz. Çocuklarımıza  şirin anahtarlıklar yapa biliriz.
       
            Çantamızda kendi yaptığımız anahtarlıkları koymanın zamanı geldi. Hadi sizlerde elinize tığ ve ipi alın ve birer tane örün.

                                free crochet patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder