10 Nisan 2015 Cuma

BEŞ ŞİŞLE ELDİVEN YAPIMI

 BEŞ ŞİŞLE ELDİVEN YAPIMI

           Daha önce anlattığım şapka ve şal takımının eldivenini anlatacağım.


malzemeler:

                      4 numara 5 şiş
                      1 çile yün

yapılışı: 

            Şişlere 41 zincir atılıp. 10 ar 10 ar ayırılıp 4 şişe bölünür. bir şişte 11 göz kalır. Başlangıç ve bitiş bir alınıp kapatılıp tek göze çevrilip birleştirilir. Böylece bütün şişlerde 10 göz olur. 5 cm. 2 düz 2 ters lastik örülür.ilk şişin bitişinde alttan göz çıkarılarak sona  bir göz arttırılıp 11 göz olur. bir sonraki şişin başında 1 gö alttan alınıp artırılır. bu şekilde 7 defa  artırma yapılıp 2 şişte 17 diğer şişlerde 10 ilmek olur. elinizle ölçüp  baş  parmak kesimine gelince artırma yaptığımız 14 ilmek örülüp diğer ilmekler örülmez. parmak boyuna geldiğin de iğneyle toplanıp büzülür  baş parmak oluşmuştur.
 Baş parmağın yanından delik olmasın diye 2 göz çıkartılıp örgüye devam edilir. Parmak başlangıcına gelince  yandan 2 göz artırılarak  14 göz le bir parmak oluşturulur her seferinde yanlardan göz çıkararak yanlar birleştirilip örülür. Serçe parmak 12 göz örülür. Eldivenimiz bitti.



 Eldiven yapımı çok zor gözükse de aslında çok kolay. Kendi eldiveninizi kendiniz yaparsanız elinizin ölçüsüne tam olan bir eldiven ve sizin tasarımınız bir eldivene sahip olursunuz.


        free knitting patterns.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder