11 Nisan 2015 Cumartesi

EV BAHÇECİLİĞİ NANE YETİŞTİRME

EV BAHÇECİLİĞİ NANE YETİŞTİRME

            Balkon ve bahçe ve teraslar da nane yetiştire bilirsiniz. Nane nazlı bir bitki değildir, çabuk tutar yağmurlu havalarda çoşar ve büyüme hızı artar.


            Nane tohumdan ve nane dallarından ekebilirsiniz. Tohumlarını çiçekçi ve yapı marketlerden bula bilirsiniz tohumları çok küçüktür. Toprağa derin ekim gerektirmez toprağa serpip elinizle toprağın üzerine bastırmanız yeterlidir.


           Daldan üretimse bir kaç adet kopardığınız nane dalını bir bardakta suya koyun kısa sürede köklenecektir. Köklenmiş naneyi toprağa ekebilirsiniz.

        
         Naneleri ne kadar çok derin toprağa ekerseniz daha çok verimli olur. Ben eski bir kovaya ektim. Naneleri uzadıkça kesip tüketebilirsiniz kestikçe daha çok gürleşir. Naneyi taze tükete bilir.Yada yıkayıp suyunu süzüp karton bir kutuya koyup üstü açık bir şekilde kuru bir ortamda kuruta bilirsiniz. Kuru naneyi elle ovuşturup saplarından ayıra bilir. Naneyi yemeklerde kullana bilir, çay yapa bilirsiniz. Saplarını da atmayın suda kaynatıp nezle olduğunuzda buharından yararlana bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder