13 Nisan 2015 Pazartesi

BARBİ BEBEK KIYAFETİ

BARBİ BEBEK KIYAFETİ 

         Oyuncak barbi bebeklere örgü bebek kıyafeti yapımı. Çocuklarınızla beraber bir faliyet yapımına dönüştüre bilirsiniz. Onlara kalın tığ ve iplerle zincir çekmeyi öğrete bilir.Sizde onu sevindirmek için bebeğine tığ işi bu güzel elbiseyi yapa bilirsiniz.


                Çocuklarınıza örgü öğretmek hem şiş hem tığ olsun onların hoşuna gidecektir. Annelerinin yaptığını hobilerini öğrenmek çocuklarınızın çok hoşuna gidecek hem de çocuklarınıza bir şeyler öğretmiş olacaksınız.

yapılışı:

                  Kemerin yapılışı. 10 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz. Etrafına 16 sık iğne yapıp ,yapraklar yapıyoruz.bir zincire batıp bir sık igne 2 trabzan ikinci zincire 2 trabzan 1 sık iğne şeklinde 2 zincire bir yaprak şeklinde 8 yapraklar oluşturuyoruz.çiçek bitince 7 zincir çekip karşı tarafına batıp çiçeğin arkasına geçip 5 trabzan çıkartıyoruz. trabzanları sıralayarak kemer boyunu yapıp ucunu sık iğne yapıp kapatıyoruz.


                   Elbisenin yapılışı. 60 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz. Bu halka elbisenin çevresi ben rahat olsun diye büyük yaptım siz daha dar yapa bilir. Elinizdeki bebeğin ölçülerinde yapa bilirsiniz.Zincirin üzerine  bir sıra trabzan yapıp eteğini yapıyoruz. Bir zincire batıp 2 trabzan 1 zincir 2 trbzan aynı yere batıp yapıyoruz.3 trabzan atlayıp 2 trabzan 1 zincir 2 trabzan  şeklinde sıramızı tamamlıyoruz. 2 sıra aynı şekilde örüyoruz. 3.sırada trabzan arsı zincir 2  ye çıkıyor. 4. sırada 3 trabzan 2 zincir 3 trabzan  2 örnek arası 1 zincir şeklinde yapılır. 5. sırada iki motifin arası 1 zincirli yere 1 zincir 1 trabzan 1 zincir şeklinde örülüp istediğiniz boyda kapatılır.  Elbisenin üst kısmı eteğin üst kısmından trabzan kısmından düz trabzan yapılır.6 sıra trabzan yapıp  7.sıra sık iğne yapılıp bitirilir. elbisenin ön kısmının tam ortasına sık iğne yaparken ön ortaya aynı yere batırılarak bir sık iğne 2 trabzan 1 zincir 2 trabzan bir sık iğne yapılıp bağlama yeri açılır. 40 zincir çekip bağlama yerine batırılıp sık iğne yapılır 40 zincir daha çekilip kapatılır.


free crochet patterns





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder