10 Mart 2015 Salı

YELEK SÜSLEME

TIĞ İŞİ İLE YELEK SÜSLEME


               Daha önce kazaktan yeleğe dönüştürdüğüm yeleği biraz daha değiştirmek istedim. Tığ işi dantel teknikleri ve ip burgusuyla oluşturduğum  kordonları, motifleri yeleğin üzerine dikerek yeni bir model tarz oluşturdum. Sizlerde oluşturduğunuz çiçek desenlerini kazak,yelek ve hırkalarınıza uygulayarak değişik modeller oluştura bilirsiniz.


          kordon yapımı: 

           2 m uzunluğunda ki ipi 4 de katlayıp ortasından çengelli iğne takıyoruz. Çengelli iğneyi yastığa takıp ipi buruyoruz iyice burunca iki ucu birleştirip burgunun sarılmasını sağlıyoruz ucu açılmasın diye düğüm atıyoruz.


çiçek yapımı:

                       6 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz . 3lü trabzan yapıyoruz 5 çubuk oluşunca 6 zincir çekip halkaya batıyoruz bir yaprağamız oluştu 3 yaprak daha yapıp 4 yaprağa tamamlayıp motifimizi tamamlıyoruz.


yaprak yapımı:

                        14 zincir çekip bir atlayıp ikinci zincire bir dolayarak batıp sık iğne yapıyoruz. 2 sık iğne 2 birli trabzan 2 2li trabzan 1 3lü trabzan 2 2li trabzan 2 tekli trabzan 2 sık iğne yapıp yaprağımızı kapatıyoruz.


çiftli yaprak yapımı:

                                  10 zincir çekip 1 atlayıp bir dolayarak 2 sık iğne yapıyoruz. 2 tekli trabzan 1 ikili trabzan 2 tekli trabzan 2 sık iğne yapıp 10 zincir çekip aynı işlemi uyguluyoruz. yaprak biminde diğer yaprağın başlangıcıyla birleştiriyoruz. çiftli yaprağımız hazır.


            Yaptığımız desenleri uygun renkte dikiş ipiyle yeleğe monte ediyoruz. Yeleğimiz yeni halini aldı.

               Sizlerde kıyafetlerinize yeni bir biçimlendirme yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder