28 Mart 2015 Cumartesi

ÇİÇEKLİ BEBEK PATİĞİ

ÇİÇEKLİ BEBEK PATİĞİ

        Tığ işi bebek patiği. Güzel şık el emeği göz nuru anneler,babaaneler,sevenler sevdiği bebeciklere kendi ördüğü bir patiği hediye etmesi kadar güzel bir şey olamaz. Parayla alınan eşyalardan çok insanın sevgini katıp sevdiklerine bir şeyler yapması her zaman için daha değerlidir.

            
         Çiçekli bu patik ilk ördüğüm tığ işi patik. Tığ işinden çok şey ördüm ama bu patik tığ işini bana daha bir sevdirdi. Yapımı kolay dikişsiz, bebeklerin ayaklarını rahatsız etmez.
Patik ölçüleri 3-6 ay için uygundur. Tabanı büyüterek daha büyük yapa bilirsiniz.


malzemeler:

                   tığ
                   krem bebe yünü
                   kırmızı bebe yünü


yapılışı:

              18 zincir çekip tabana başlıyoruz.18 zincirin üstüne 16 trabzan yapıyoruz. 4 sıra örüp dikdörtgen tabanımızı oluşturuyoruz . Çevresine trabzan yapıyoruz. Ön ve arkası trabzanın yan tarafı olduğu için o yerlere 2 trabzan yapıyoruz. 4 sıra trabzan yapıp ön kısmını ayrı örüp  ön kısmı için 4 trabzan sıra yapıp örerken yanları birleştirip, dilini yapıyoruz dili için 4 sıra trabzan örüyoruz. kalan yanları da 4 sıra örüp kapatıyoruz.
                 Bağlama ipini kırmızıdan 5 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz. bağlanacak boyuta gelene kadar zincir çekip ucuna 5 zincirden yine bir halka oluşturuyoruz. Patiğe ipi geçirip krem iple 4 yapraklı çiçek yapıyoruz. bir sık iğne 3 btrabzan bir sık iğne şeklinde 4 yaprak yapıp bitiriyoruz.
                 Patiğin tam arkasını ortalayıp kırmızı iple 6 zincir çekip üzerine sık iğne yapıp bitiriyoruz.Kalan ipleri tığ ile  gizledik mi? Patiğimiz bitmiştir.

 Free crochet patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder