14 Mart 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ PATİK

ÇİLEK DESENLİ BEBEK PATİĞİ

        Çilek desenli örgü bebek patiği...




malzemeler: 

                      kırmızı bebe yünü
                      yeşil bebe yünü
                      inci boncuk
                      beş şiş 4 numara
                      tığ (göz çıkartmak için)
                      beyaz dikiş ipi boncuk iğnesi (boncukları dikmek için)
                   


yapılışı:

            2 şişle taban yapılıp yanlardan göz çıkararak 5 şişle etrafı yapılır .Dikişsiz bir patik yapmış oluyoruz. Patiğin tabanı haroşa örgü üstü düz örgü üst kenar tığ işi yapılır.
             2 şişle  kırmızı iple 8 ilmek atılır horoşa örgü örülür. 2 sırada yanlardan birer ilmek artırılarak 10 ilmek olur,12  diş haraoşa örülür taban biter. Şişte 8 ilmek kalır burası önü olur, yanlardan ilmek çıkartılır beş şişe takılır. yanlar 10 sıra örülüp bitirilir.önden iki yandan sıralar eksiltilir.8 sırada örülünce orta 3 er 3 er örülüp azaltılır, bu işlem önde göz kalmayana kadar yapılır.10 sırada kapatılıp patik bitirilir. 
          


    Yeşil iple tığ ile yandan göz çıkartılarak başlanır bir atlayarak kafes oluşturulur.üzerine bir sık iğne 3 dolgu 1 sık iğne olarak kafesler doldurulur.
                Yeşil iple bağlama ipi yapılır.  Başlangıcına yaprak yapılır:10 zincir çekilip üzerine 8 trabzan yapılır bir sık iğne yapıp başlangıca batırılıp birleştirilip bağlama ölçülerinde zincir çekilip  tekrar 10 zincir çekilip ucuna yaprak yapılır ve kapatılır.
               Patiğimizin  kafeslerinden bağlama ipi geçirilir patik bitmiştir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder