6 Mart 2015 Cuma

BALIKLI BEBEK ŞAPKASI

                      BALIKLI BEBEK ŞAPKASI


             Erkek bebekler için şirin mi şirin şapka tarifim.Aslında başka bir şey yapacaktım, başka bir model çıktı.   Çift renk selanik örgü modeli bu şapka 1 & 2 yaş arası çocuklarınızın  takacağı güzel bir model oldu.

malzemeler:
                     1 adet mavi bebe yünü
                     1 adet yeşil bebe yünü 
                     4,5 numara çift taraflı şiş
                      tığ, dikiş iğnesi, makas, 4 adet kum boncuk.

yapılışı:
            Şişimize mavi iple 58 ilmek atıp bir sıra düz örgü yapıp selanik örneğini oluşturuyoruz . bir sıra maviyle örüp diğer yöne gelince yeşille örüyoruz, bir mavi bir yeşil şeklinde örülür. 25 cm örüp, 2 ip aynı yöne gelince örgü kapatılıp tersten yanı dikilip bağlama ipiyle 18 cm kısmından bağlanır. şapkamız oluştu.
            Selanik : 1 ters 1 örmeden üstüne at 1 ters örmeden üstüne at şeklinde örülür, sıranın diğer tarafına geçince üstüne attıklarını ters ör, ters ördüklerinin üzerine at şeklin de örülür. 

zebra selanik

           Balık yapımı: 10 zincir çekip üzerine 9 ilmeğe batırılıp  örnek oluşturulur. 2 sık iğne 2 trabzan 1 çiftli trabzan  2 trabzan 2 sık iğne yapılıp dönünüp ters tarafına da aynı örgü  uygulanır. 2tane bu şekilden yapıp birleştirip Üzerine diğer renkle sık iğne yapıp kuyruk kısında 6 zincir çekip dönüp üstüne 4 sık iğne yapıyoruz.tekrar 6 zincir çekip  aynı işlemi uygulayıp kuyruğun kalan kısmını oluşturuyoruz.  Gözleri için boncukları dikip balığımızı bitiriyoruz.
           
          Bağlama kısmı için 2 m  mavi ve yeşil ipten kesip ikiye katlıyoruz çengelli iğneyi yastığa takıp ortadan ipi geçiyoruz ipi burkup ikiye katlayıp burgumuzu oluşturuyoruz. bağlama ipi hazır.
          
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder