25 Mart 2015 Çarşamba

DESENLİ ŞAL

DESENLİ ŞAL

         
            Desenli yeşil şalım. Bitmek üzere aslında yelek diye başlamıştım ama şalda karar kıldım. Birden fazla örnek kullanarak yaptım, bir kaç günlük işi kaldı.


  malzemeler:

                      yeşil koton ip (diyana cotton)
                              5 numara tığ


        yapılışı:

          6 zincir çekip bir halka oluşturuyoruz. 3 zincir çekip 2 trabzan yapıp bir zincir çekip 3 trabzan yapıp üste çıkmak için 3 zincir çekip 3 trabzan 1 zincir 3 trabzan üste çıkmak için 3 zincir şeklinde 62 kez bu işlemi tekrar edip ilk sıramızı oluşturuyoruz.5 zincir çekip iki örneğin ortasına batıp bir trabzan yapıp kafes oluşturuyoruz. tekrar 3 zincir çekip zincirin ortasına batıp sık iğne yapıp 3 zincir çekip örneğin ortasına batıp trabzan yapıp bu şekilde sırayı tamamlıyoruz.
Bir üst sırada iki kenar kafeslere 4 trabzan yapıp kenarını oluşturuyoruz. 4 zincir 4 trabzan 4 zincir şeklinde sıramızı yapıyoruz. bir üst sırada boş kafeslere 3 trabzan bir zincir 3 trabzan yapılıp alt sırada ki 4 lü trabzanın ortasına batılıp bir tarabzan yapılıp yine boş kafese 3 trabzan bir zincir 3 trabzan yapılıp bu şekilde örneğe devam edilip 4 sıra bu örnek yapılır. Üst sırada kenar yapılıp 3 zincir  örneğin ortasına batılıp bir trabzan 3 zincir tek trabzana 3 kere batılıp 3 trabzan yapılır bu şekilde bu sıra tamamlanır. Üst sırada 2 boş kafese 3 er trabzan yapılır dolu kutunun üstüne 3 zincir çekilir. üst sırada dolu kafesin üstüne 3 zincir çekip boş boşun üstüne 3 trabzan yapılıp doldurulur 5 sıra bu şekilde yapılır.Üst sırada kenarlar yapılıp ilk boş kafese 3 trabzan 1  zincir 3 trabzan yapılır bir zincir 3 trabzan çekip araya 1 zincir çekip dolu kafesin yanındaki hazneye batılıp 3 trabzan yapılır bir zincir 3 trabzan şeklinde 6 sıra yapılır.Üst sırada kenar yapılır.3 zincir çekilip desenin ortasına batılıp 3 trabzan yapılır 3 zincir çekip desenin ortasındaki zincire 3 trabzan yapılıp 3 zincir çekip bir dolu bir boş kafesler oluşturulup 6 sıra bu şekilde örülür. Üst sırada kenarlar yapılıp boş kutuya batıp 5 trabzan yapıp diğer boş kutuya batıp sık iğne yapıp yine diğer boş kutuya 5 trabzan yapıp diğer  boş kutuya batıp sık iğne yapılarak sıra tamamlanır. Üst sırada da  beş trabzanın üçüncüsüne batıp 5 tarbzan yapılır diğer 3. trabzana batırılıp sık iğne yapılıp bu sıra tamamlanır. isteyaen örneği tekrarlayıp daha büyük yapa bilirsiniz.

       
         Bu güzel şalı elbiselerinizin üstüne bolero gibi kullana bilir boleroya  rakip üretmiş olursunuz. Örmesi benden beğenip tığ ile uygulaması sizden...

free crochet patern,free knitting patern

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder