24 Mart 2015 Salı

MAVİ GÜLLÜ ŞAL

MAVİ GÜLLÜ ŞAL
           Ablamın ellerinden çıkan bu güzel şalı paylaşmak istedim.Dantel sadece vitrinlerde kullanılmaz isterseniz kıyafetlerinize de tığ ile tasarımlar yapa bilirsiniz. Böylece şık tığ işi kullanışlı el örgüsü  dantelleriniz olur. Sizlerde istediğiniz deseni şallara uygulaya bilirsiniz.  Örgü örmek tığ olsun şiş olsun güzel bir hobi ve dinlenme kaynağıdır.El emeği göz nuru, ablamın tasarımı mavi güllü şal modeli...

Malzemeler:

                    Mavi  el işi ipi,
                    uygun kalınlıkta tığ,


Yapılışı:

                    Şala alt taraftan başlanıyor.152 zincir çekip 37 kutu yapıyoruz. 4 zincirde bir batıp kutucukları oluşturuyoruz. Şala üçgen deseni vermek için her dönüşte yanlardan birer kutu artırıyoruz. kutuya Dolu kutu tarbzan üstüne  trabzan boş kutuya 2 trabzan yapılarak doldurulur. Kalp deseni 1.sıra 2 kutu  doldurulur 2. sıra 4 kutu doldurulur.(yanlardan artırılır.)
3. sıra 6 kutu doldurulur. 4. sıra artırma yapmadan 2 kutu doldurulur, 2 kutu boş yapılır, 2 kutu doldurulup kalp deseni oluşturulur. Gül desenini ortaya kalp desenlerini de serpme olarak dağıtılır. Şal bitiminde  Kenarlara trabzan yapılıp  uçlarına belirli aralıklarla sık iğne geçip zincir çekip çiçekli püsküller yapılır. Püskülün yapımı 20 zincir çekip  yarısına batılıp bir halka oluşturulur. 3 yapraklı çiçek yapılır.(bir sık iğne 1 trabzan 4 2li trabzan 1 trabzan  1 sık iğne şeklinde 3 yaprak yapılır.)çiçek bitiminde zincirin etrafından ip alınarak sık iğne yapılıp bitişe gelinir, trabzanın üzerine sık iğnelerle aralık verilip tekrar çiçek yapılıp püsküller tamamlanır.



     Bu güzel şalı ister bahar da ister yaz ayların da kullana bilirsiniz. Anlatması benden uygulaması sizden. 

free kinitting patern, free crochet patern

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder