11 Mart 2015 Çarşamba

PEMBE PANTER TELEFON KILIFI

PEMBE PANTER TELEFON KILIFI


Tığ işi pembe panter telefon kılıfı yapımı için sık iğne işleme ve dikiş teknikleri kullanılmıştır.

malzemeler:

                      pembe, beyaz, kırmızı, sarı, siyah ip
                      göz için 2 adet yapışkan taş yada düğme
                      arka kapatma  için bir adet düğme
                       tığ, etamin iğnesi


yapılışı:

              pembe iple 20 zincir çekiyoruz. Zincirin üstüne sık iğne yapıyoruz daha dolgun olsun diye bir dolayıp beraber çekiyoruz. zincirin bitiminde örgüyü dönderip ters tarafına da sık iğne yapıyoruz telefonumuzun boyuna göre sık iğneye devam edip boyu tam olduğunda ön tarafın ortasına 1 göz önce  16 zincir  çekip  8e batıp yuvarlak yapıp 8 zincir daha çekip ortada 2 boş bırakıp sık iğneyi köşeye kadar yapıp bitiriyoruz.  Pembe panterimizin kılıfı hazır oldu


  kulakların yapımı:

              beyaz iple bir halka oluşturup içine 6 sık iğne yapıyoruz ipi sondan çekip yuvarlağı birleştiriyoruz. ikinci sıra her göze 2 kere batıyoruz sonunu birleştirmeden koparıyoruz. Üzerine pembe iple çeviriyoruz bir sık iğne bir zincir bir sık iğne şeklinde kulağı tamamlıyoruz.

göz yapımı :

              beyaz iple bir halka oluşturup içine 6 sık iğne yapıyoruz ipi sondan çekip yuvarlağı birleştiriyoruz. ikinci sıra her göze 2 kere batıyoruz sonunu birleştiriyoruz. boncukları gözün ortasına yapıştırıyoruz. Gözleri dikerken biraz büzüp dikiyoruz.


yüz yapımı:

                   beyaz iple bir halka oluşturup içine 6 sık iğne yapıyoruz ipi sondan çekip yuvarlağı birleştiriyoruz. ikinci sıra her göze 2 kere batıyoruz 3 sırada üsten bir yarık alttan çene için iki yarık  çenesini oluşturuyoruz. yarığı yaparken almadan 2 kere sık iğne yapıyoruz .Çeneyi bir sıra fazla örüp yüzü bitiriyoruz.

  Kaşlar , bıyık ,ağız, burun iple   işeme yapıyoruz.

 Bütün parçaları diktikten sonra işleme kısmını yapıp birleştiriyoruz. Pembe panter artık hazır isterseniz daha büyük yapıp tablet kılıfı olarak da yapabilirsiniz.
 Eminim benden daha güzellerini yaparsınız,şimdiden herkese kolay gelsin...

Kılıfın ön ve arkası...

1 yorum: