12 Mart 2015 Perşembe

WİNNİE POOH TELEFON KILIFI

WİNNİE POOH TELEFON KILIFI

Amigurumi tekniğiyle ördüğüm tığ işi telefon kılıfım...

              Winnie pooh telefon kılıfı yapımı kolay sevimli hayatınıza neşe katacak bir telefon kılıfı...

malzemeler:

                      kırmızı, sarı, siyah ip 
                      10 numara (1.1) tığ
                       yün iğnesi
                      dolgu malzemesi (burnu için)


yapılışı:

               Kılıfın hazırlanışı: sarı iple 22 zincir çek  tığın üzerine bir alıp sık iğne yapılarak örülür. 22 zincirin üzerine sık iğne yapıyoruz ters çevirip alt kısmından da göz çıkartıp sık iğne yapıyoruz etrafını döndükçe kese görünümünü alır dikiş gerektirmez. 6 sıra sarı iple örülüp, 8 sıra kırmızı iple örülüp üzerine 15 sıra sarı iple örülür. En son sırada ön kısmın ortasında zincir 22 zincir çekip 8 sıra ötesine batılıp halka yapılır, 14 zincir daha çekilir.
                Eller için sarı iple bir halka oluşturup 8 sık iğne yapıyoruz oradaki ipi çekip sıkıştırıp başlangıca  batıp yuvarlak oluşturuyoruz. üzerine kırmızı iple 6 adet sık iğne yapıyoruz 3 sıra kırmızı yapıp tamamlıyoruz.
                 Ayaklar için sarı iple bir halka oluşturup 8 sık iğne yapıyoruz oradaki ipi çekip sıkıştırıp başlangıca  batıp yuvarlak oluşturuyoruz. Üst sırada her sık iğneye çift batıyoruz  üst sırada bir sıra almadan sık iğne yapıp kapatıyoruz.
                   Kulaklar için sarı iple bir halka oluşturup 8 sık iğne yapıyoruz oradaki ipi çekip sıkıştırıp başlangıca  batıp yuvarlak oluşturuyoruz. Üst sırada her sık iğneye çift batıyoruz üst sırada her sık iğneye çift batıyoruz  üst sırada bir sıra almadan sık iğne yapıp kapatıyoruz.
,
                      Gözler için siyah iple halka yapıp 6 sık iğne yapıp kapatıp yuvarlak oluşturuyoruz. Kaşları iğneyle işliyoruz agzı da iğneyle işliyoruz.
                      Burnu için  sarı iple bir halka oluşturup 8 sık iğne yapıyoruz oradaki ipi çekip sıkıştırıp başlangıca batıp halka oluşturuyoruz. Üzerine 8 sık iğne yapıyoruz 3 sırada her sık iğneye çift batıyoruz 4 sırada da  yarısını her sık iğneye çift batıyoruz geri kalanı tek son sıra bire bir almadan sık iğne yapıyoruz.    burnun ucu için siyah iple halka yapıp 8 sık iğne üzerine artırma yapmadan sık iğne yapıp burnu bitiriyoruz. Dikerken önce burnun ucunu dikip yerleştirirken dolgu malzemesini yerleştiriyoruz.
             winnie pooh ve pembe panter telefon kılıfı...


telefon kılıfı ailem sevimli şeyler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder