8 Mayıs 2015 Cuma

TIĞ İŞİ BOLERO

TIĞ İŞİ  KOLAY BOLERO YAPIMI


                     Bu şık ve güzel boleroyu  örülüşü çok kolay. Trabzan ve örümcek örgüden oluşuyor.Baharda ve serin yaz akşamlarında kullana bileceğiniz bu boleroyu kullana bilirsiniz.

                        Beyaz renk bebe ipiyle  5 numara şiş tığ ile ördüm, yumuşak bir örgü oldu. İsterseniz merserize ip ile de örebilirsiniz. 
36-38 beden kullana bilecek ölçülerde verdim. Büyük yada küçük yapmak isteyenler. Bir dirsekten diğer dirseğe kadar ölçüp bu uzunlukta başlaya bilirler.

                1 metre zincir çekip üzerine 2 li trabzan  yapıyoruz. 18 sıra (34 cm ) trabzan örüp kollar için 2 yandan 14 cm dikiyoruz. kolların kenarlarına 4 sıra örümcek örgü yapıyoruz. Etek  ve yaka için dikilen kısımlar hariç yuvarlak kısımdan  yuvarlak şekilde bütün   9 sıra örümcek yapılır. 2  yana bağlama için 40 cm zincir çekip uçlarına 3 yapraklı çiçek yapıyoruz.

                        Örümcek örgü  bir zincir çekip uzun bırakıp bir sıkı zincir çekip bir uzun zincir şeklinde yapılır. İki trabzan da bir örümcek yapılır. Her sırada örümceğin ortasına batırılıp baklava dilimi şeklinde örgü oluşturulur.

                   Boleronun görünüşü yukarıdaki gibi üzerinizde de çok şık duracağına eminim. Bedeninize göre daha büyük yada küçük yapabilirsiniz . Çocuklar için küçülte bilirsiniz.


Free crochet patterns



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder