9 Mayıs 2015 Cumartesi

SARI YELEK

TIĞ İŞİ SARI YELEK

               Koton iple ördüğüm bu yelek basit ve kolay bir yelek. İstediğiniz renklerde uygulaya bilirsiniz.   Su taşı ve trabzan örgüyle örülen bu model dikişsiz yapılan bir model.


                       Yapımına gelince 3 yumak ip ve 3 çıt çıt örmek için 5 numara şiş tığ gerekli. 6 zincir çekip bir halka oluşturup 3 trabzan 2 zincir 3 trabzan çekip su taşı modeli yapıyoruz 3 zincir çekip üst yuvaya yine 3 trabzan çekip su taşı modeli yapıyoruz 3 zincir çekip bel ölçümüzde 38-40 beden için 90 cm örüp  bir su taşı fazla yapıp ikinci su taşını trabzanlarına birer defa batıp trabzan yapıyoruz. dönerken yaptığımız zincirli kısma 2 trabzan yapıyoruz. bu şekilde ilk sırayı örüp  yeleğimizin sol tarafında su taşlı kenar  diğer tarafı trabzanlı oluşuyor kol altına gelene kadar örüyoruz. 18 sıra ( 43 cm ) trabzan yapıyoruz. Daha sonra arkayı ve önü ayrı örüyoruz.  kolların kenarlarına su taşı yapıyoruz. Öce arkayı örüp önü örerken önle arkayı tığ ile birleştiriyoruz. Kol ayrımından itibaren her sırada önden bir su taşı azaltıp yakasını açıyoruz.Sol taraftaki su taşını yürütüp tığ ile yana sabitleyerek önce yaka sonra sağ tarafa kenarını tamlayıp bitiriyoruz.
      


    3 adet çiçek yapıp çiçekleri ilik düğme diye kullanıyoruz. çiçeklerin arkasına çıt çıt dikip yeleğimizi bitiriyoruz. 4 zincir çekip bir halka oluşturup 2 trabzan  bir sık iğne yapıp  yaprak oluşturuyoruz. 4 yaprak yapıp bir çiçek oluşturuyoruz. Çiçeğin arkasından her yaprak bitimine batıp yuva oluşturup üzerine  4 trabzan bir sık iğne ile yaprak yapıp 4 yapraktan bir çiçek oluşturuyoruz. Yine arkasına batıp 4 yuva daha yapıp 1 sık iğne 1 trabzan 3  2 li trabzan 1 trabzan  bir sık iğne ile yaprak oluşturup  4 yaprağı tamamlayıp çiçeğimizi tamamlıyoruz. Çiçeğin ortalarına boncuk diktim isteyen ufak birkaç tane boncukta dike bilir.

 
            Serin günlerde kıyafetlerinizle kombinleye bilir güzel günlerde kullana bilirsiniz. Örgü severlerin yapa bileceği güzel bir örnek tarif etmeye çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.


free crochet patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder