23 Mayıs 2015 Cumartesi

ATLAS ÇİÇEĞİ

ATLAS ÇİÇEĞİ ( EPİPHYLLUM ) 

         Atlas çiçeği düz yapraklı bir kaktüs türüdür. Yazın çiçeklenir, güzel büyük kırmızı çiçekler açar. Evlerinizi güzelleştiren çiçekler.
Yılda bir kere açan bu güzel çiçeğin açmasını heyecanla bekleyeceksiniz.


               Atlas çiçeği bakımı kolay bir çiçektir. Meksika kökenli bir kaktüs çeşididir. Hafif gölgeli güneşli yerleri sever. Sarkan bir yapısı vardır. Onun için duvara monte saksılar tercih ede bilirsiniz. Ben terasta çatının altına  telle sepet yerleştirip içine saksıyla çiçeği yerleştirdim. Geçirgen yumuşak toprakları sever. Yazın 2 günde bir çok az sulamanız yeterli çok sularsanız çürür. Kışın serin bir ortama alın soba yanmayan bir odada sulama yapmayın baharla birlikte sulamaya başlayın. Hava sıcaklığı 18 dereceyi bulunca balkon yada terasınıza çıkarın. Hava almazsa açmaz.


           
             Çoğaltmak isterseniz.  Şubat , Mayıs arası kestiğiniz dalı 2 gün bir kenarda bekletin. Kestiğiniz bölge kuruduğunda yumuşak bir toprağa dikin çok az sulama yapın. Kısa sürede tutacaktır. Tüm kaktüs çeşitlerini bu şekilde çoğalta bilirsiniz.
              Çiçeklenmesini kolaylaştıran bir etkende doğru saksı seçimidir. Toprak saksı tercih edin. Plastik saksılar aşırı ısınma yapıp çiçeği kuruta bilir.

1 yorum: