5 Mayıs 2015 Salı

ARABA BEBEK PATİĞİ

ARABA BEBEK PATİĞİ

            Bebekler için sevimli araba bebek patiği. Beş şişle yaptığım bu patiği isterseniz kendinize de yapa bilirsiniz.

malzeme:

  • 4 numara 5 şiş
  • beyaz bebe yünü
  • işleme için mavi ,kırmızı bebe yünü
  • taban için yeşil bebe yünü
  • işlemek için yün iğnesi yada etamin iğnesi
  • ipleri gizlemek için tığ


yapılışı:

Patiğin yapılışına tabandan başlanır. Yeşil iple 5 şişin 2 siyle taban örülür. Taban haroşa örülür. 8 ilmek başlanıp 2 sırada yanalardan 1 ilmek artırılıp 10 ilmek yapılıp 14 sıra haroşa yapılıp 8 ilmek şişte bırakılır. Tabanın örgüsünü bitirmeden 1 sıra önce yine 8 ilmeğe düşürülür. 
Tığ ile örgünü çevresinden beyaz iple göz çıkartılır. Ön sıranın örülüşü düz örgü yanlar ters örgü yapılır. 6 sıra patiğin yanı örülür. 7. sırada ön kısıma gelindiğinde her sırada 1 göz kesilir. 28 göz kalana kadar kesme yapılıp 28 göz kalınca ön düz yanları 1 düz 1 ters lastik örülür. 8 sıra üst konç kısmı örülüp kapatılır. 
           Tekerlek için siyah iple 4 adet yuvarlak yapılır.İpi parmağınıza 2 kere dolayın  tığ ile üzerine 10 adet trabzan yapıp ipi çekip orta boşluğu kapatın iki ucu birleştirip tığ ile ipleri saklayın. Beyaz iple çarpı yapıp tekerlekleri dikin.
           Cam için mavi iple çerçeve işleyin. Farları kırmızı iple işleyin. Plaka için 5 zincir çekip üzerine 5 trabzan yapıp kapatın ve ön kısma plakayı dikin.
              Bu sevimli patiklerden sevdiklerinize öre bilirsiniz. Erkek çoçuklarının bayılacağı bir patik modeli araba bebek patiği..


                    free knitting patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder