7 Ağustos 2015 Cuma

BUZ MAVİSİ KAZAK

BUZ MAVİSİ KAZAK

                             Ablamın ellerinden : makine ipiyle ördüğü şişle örülüp tığ ile yakası örülen şık ve güzel bir kazak modeli.



              malzemeler:

                                 4 numara şiş
                                 10 numara tığ
                                 36 beden için  tahmini 600/650 gr mavi merserize makine ipi ( ip 2 kat yapılıp kazak örülür.)
                                
                                  

             yapılışı: 

                      ön beden  76 ilmek 2 düz 2 ters lastik başlanır. 6 sıra lastik örülür. Lastik örgünün üstüne düz örgü örülür. 30 cm düz örgü örülüp kollar için her iki yandan 3 kere 1 göz kesilir. 5 cm ördükten sonra  her iki yandan 50 göz atılır. Düz örgüye devam edilir. Artırmadan sonra 10 cm örülüp yaka için lastik örgüye geçilir. 2 düz 2 ters lastik yapılır. 3 sıra  lastik örülüp 4 sırada ters gözler bir örülüp teke düşürülür. 2 düz bir ters  3 sıra örülür. tek kalan tersler de düzlerle bir örülüp 2 sıra düz örgü örgü kapatılır.
                   Arka beden yapılışı: Ön gibi örülüp kolda artırma yapılmaz. Ön parçadaki arttırdığımız kol çevirilip arka parçaya dikilir.
                   Kol örülüşü: 54 göz başlanır. 2 düz 2 ters lastik örülür. 10 sıra lastik örülür üzerine düz örgü örülür. 6 göz de bir örgünün 2 yanından birer göz artırılır.72 göz olunca artırma biter. Kol boyu 44 cm olunca her 2 yandan 3 defa 1 göz kesilip 10 cm örülüp kol kapatılır. kazak tersten birleştirilip dikilir.

 yaka yapılışı: 


                        Tığ işi örülür.Kazağın üstüne tığ ile her göze bir kere batarak sık iğne yapılıp 3 sıra sık iğne yapılır. Sık iğnenin üzerine 7 adet trabzan bir zincir 7 adet trabzan şeklinde sıra tamamlanır.Üzerine örnek oturtulur. 4 zincir çekilip aralardaki bir zincirli yere batılır. 3 kere 4 zincir çekip batılıp 9 trabzan yapılır 3 kere 4 zincir çekip batılıp motif oluşturulur. trabzanların arasına önce bir  ikinci sırada 2 - 3 sırada 3 zincir çekilir, oluşan kafeslere 4 trabzan çekilir birer birit yapılır.




                        free knitting patterns.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder