13 Ağustos 2015 Perşembe

ÖRGÜ YAZLIK ÇANTA

ÖRGÜ ÇANTA

             Tığ işi merserize ipten ördüğüm çanta. Hanım dilendi bey beğendi motifinin değişik bir versiyonuyla yaptığım yazlık çanta modeli.


malzemeler:

                     beyaz, kırmızı, mavi, yeşil, eflatun istediğiniz renklerde merserize ip. Ben ip olarak işleme ipi kullandım.
                     5 numara tığ
                     makas
                     astarlık kumaş,dikiş ipi, fermuar


yapılışı: 

              7 zincir çekip başlangıç noktasına batıp bir halka oluşturuyoruz. 
             2 zincir çekip üste çıkıp 3 tarbzan yapıyoruz araya 2 zincir çekip 3 tarabzan daha yapıyoruz. Bu işlemi dört defa uygulayıp 4 kutu 4 kafes oluşturuyoruz. ipi kesip arkada sabitliyoruz. (ip sabitlemeyi her ip değişiminde yapıyoruz)
            ipliğimizi değiştirip her kafes içine 3 trabzan aralara 2 zincir çekip 4 dolu kutu oluşturuyoruz. aralardaki kafeslere 3 trabzan yapıyoruz sıramızı tamamlayıp ipimizi kesip sabitliyoruz.
             ipliğimizi değiştirip köşenin tam ortasına 3 trabzan 2 zincir 3 tarabzan yapıp aralara 2 zincir çekip boş kafeslerin üstüne 3 er trabzan yapıp tamamlıyoruz. Bir üst sırada da ipi değiştirip aynı şekilde örülüyor.



          53 motiften bir çanta yapılıyor. 5 motif eni 9 motif boyu olmak üzere bir parça oluşturuyoruz örerken birleştiriyoruz.  Birleştirdiğimiz dikdörtgen parçayı ikiye katlayıp 4 ön 1 taban 4 arka olacak. Çantanın yanları için 4 motif yanlara yapıp dikiyoruz. Dışarıdan taban ve yanları sık iğne yapıp  kenarlarını sertleştiriyoruz.
          Sapları için şekildeki gibi 2. motiften göz çıkartıp 7 trabzan yapıp istenilen boyda örüp sondan 2. motife batıp sabitliyoruz. Her iki yana da birer sap örüyoruz.


             Çantanın örümü bitince aynı boyutta kumaştan astar dikip ağzına da fermuar dikiyoruz. Yapımı güzel ve zevkli ve kolay olan bu çantayı örüp yaz mevsiminde kullana bilirsiniz.


free crochet patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder