19 Ağustos 2015 Çarşamba

ERKEKLER İÇİN YELEK

BABA YELEĞİ

                    Babam için ördüğüm el örgüsü yelek. Örgü örmeyi seven bayanların kolaylıkla öre bileceği bir model. Kış günlerinde sıcak tutacak sevdiklerinize örebileceğiniz bir yelek modeli. Sevdiklerinize öre bileceğiniz sıcacık sevgi dolu bir yelek tarifi.


     malzemeler: ( 52 / 54 beden için )

                           600 / 650 gr ip
                           5 numara şiş
                            yün iğnesi, makas,çengelli iğne, fermuar.


yapılışı:

               Yeleğin arkasının yapılışı 100 ilmekle başlanır. Bir karış kadar 1 düz 1 ters lastik örüyoruz. Lastiği bitirince üstü ters örgü ile örülür. Kolların izasına gelince iki yandan önce 1 sonra 2 daha sonra 3 göz kesilir.
               Ön parçaları 50 göz başlanıp lastik örülüp üzerine ters örgü başalanıp burgu deseni oturtulur. kolların örgüsü çengelli iğneyle sabitleyip dikilir ve kollar için göz çıkartılıp lastik örgü örülür.
         4 düz 1 ters 6 düz(burgu) 1 ters 6 düz (baklavanın içi) 1 ters 6 düz(burgu) 1 ters 6 düz 1 ters 6 düz 1 ters 3 düz 6 göz 1 düz 1 ters lastik. Örnek bu şekilde oturtulur. 3 sıra örülüp  burgu yapılır. Her ön sırada birer göz kaydırılarak örnek oluşturulur. Baklavanın ikinci oluşumunda ortası ters örülür.   Ön parçalar bitince dikilir fermuar da diktiğimizde kullanıma hazır.


free knitting patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder