1 Ekim 2015 Perşembe

TIĞ İŞİ YELEK

TIĞ İŞİ YELEK


                Uzun bir ardan sonra paylaşımlara devam. Evde boya badana bayram temizliği derken ancak blokta yazı yazmaya başladım. Bu   yeleği bir kaç yol önce örmüştüm. tığ işi yuvarlak şekilde örülüyor. Üstümüzde de şık ve güzel görünüyor.


malzemeler:

                        5 numara şiş tığ
                2 yumak pembe ip
                 makas


yapılışı:

            Yeleğin başlangıcı orta motiften başlanır. 6 zincir çekip ilk zincire batılıp bir halka oluşturulur. Üzerine yapılan trabzanlar çift dolayarak örülür ( 2li trabzan) 18 trabzan yapılır.ikinci sırada 1 göze çift batılarak 36 trabzan yapılır. 6 zincir çekip 3 trabzan arayla 12 kafes oluşturulur. Kafeslerin içine bir sık iğne 1 tekli trabzan 3 çiftli trabzan 2 zincir çekip bir pipirik yapıp 3 çiftli trabzan  1 tekli trabzan 1 sık iğne şeklinde 12 kafes doldurulur. Sık iğneyle pipiriğe çıkılır.
  10 zincir çekip pipiriklere batarak 12 kafes oluşturup, kafeslerin içine 12 çiftli trabzan yapılır. 4 sıra artırma yapılmaz örülür. iki yandan kol için 36 trabzan kesip orta ve alt 36 trabzan bırakılır. İkinci sırada yine aynı esneklikte zincir çekip üzeine 36 trabzan yapılır bitiminde kol etrafına bir sıra sık iğne yapılır. Koldan sonra 3 trabzan yapılıp 4 .  trabzana çift batılıp 2 trabzan yapılıp çoğaltılır. 
Üst sıra su taşı modeli oturtulur. Aynı göze 3  çift tarbzan 2 zincir 3 .ift trabzan yapılıp 4 tarbzan sonrasına batılıp sıra tekrarlanır. Üst sırada su taşının bitimine bir trabzan yapıplıp bir zincir çekip motifin ortasına 3 trabzan yapılır. yine 1 zincir çekip su taşının bitimine batılıp bu şekilde sıra tamalanır. Üzerine her göze bir kere batıp çift tarabzan yapılır.

 yaka kısmı kesilip diğer tarafı örülür. 2 sıra trabzan yapıp 3 sırada uç oyası yapıplır. 5 zinzir çek 3 trabzan sonrasına bat aynı yuvaya batarak 4 adet  trabzan aralarına bir zincir ve 2 zincirle pipirik yapılır. Pipirik yapımı trabzan yaınca 2 zincir çek trabzan bat sabitle. 4 trabzanda bir tekrarlanıp sıra tamalanır.
          Bağlamak için ipi burarak 4 adet kordon yapıp karşılıklı sabitledim. Yeleğimiz bitti ... Artık giymeye hazır.



free crochet patterns


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder