4 Haziran 2015 Perşembe

ÖRGÜ BATTANİYE

ÖRGÜ BATTANİYE

                Tığ işi sever hamarat hanımlar için örgü battaniye modeli sevdiklerinize yapa bilir kendinize yapıp zevkle kullana bilirsiniz.


                 Örgü battaniye; yuvarlak motiflerle yaptığım örgü battaniye. İster koltuk şalı diye kullanın, isterseniz bebeklerinize örün. Zevkli ve kolay üreyen bir model. İpi yün, koton yada merserize ipten de yapalirsiniz. Motifleri değişik renklerden yapabilir, kendi tarzınızı yansıta bilirsiniz.

yapılışı:

              Lacivert ip, 5 numara şiş tığ, makas.
              8 zincir çekip ilk zincire batıp sabitliyoruz. Bir halka oluşturmuş oluyoruz. 4 zincir çekip üstüne 24 adet 2 li trabzan yapıp ilk trabzanla birleştirip yuvarlak oluşturuyoruz. Üst sıra için yine 4 zincir çekip her bir trabzana çift batıp 48 adet 2 li trabzan yapıyoruz yine başlangıca batıp halka yapıyoruz. 8 zincir çekip  4 trabzan sonrasına batıp 8 zincir çekip 4 trabzan sonrasına batıp 12 yuva yapıyoruz. Yuvaların üzerine bir sık iğne 8 trabzan 1 sık iğne yapıyoruz. 
           

             Birleştirirken 3 yaprağın ortasından birleştirme yapılır. İkinci motifi yaparken son sırada yaprağın 4 trabzanını yapıp diğer motifin aynı 4 trabzan bitimine batırılıp birleştirilir.  4 motif birleştirilip bir kare oluşunca orta kısmında bir boşluk oluşuyor. Bu boşluk için 8 zinci çekip bir halka yapıp 4 zincir çekip yaprağın ortasına batıp 4 zincir çekip halkaya sık iğneyle batıp 4 zincir çekip ikinci çiçek yaprağın ortasına batıp 4 zincir çekip halkaya sık iğneyle bağlayıp bu şekilde 8 yapraklı çiçek yapıp kapatıyoruz.


    

          Battaniye 30 motiften oluşuyor 6 eni 5 boyu olmak üzere İsterseniz daha büyük yapıla bilir.
free crochet patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder