7 Nisan 2015 Salı

BAKLAVA DESENLİ KAZAK

BAKLAVA DESENLİ KAZAK

        Makine ipiyle yaptığım baklava desenli kazak.Makine ipini 2 kat sarıp şişle ördüm.

  

 malzeme:

              makine ipi
              yün iğnesi
                  çengelli iğne
                 10 numara ince dantel  tığı
              4 ve 5 numara şiş



yapılışı:

           36-38 beden için
           Lastiği 4 numara kalan kısımları 5 numarayla ördüm.
           Ön için 4 numara şişe 77 ilmek atılır. Lastik örgü yapılır. Lastik örgüsü 3 düz 2 ters şeklin de 10 sıra örülür. 4 sıra düz örgü örülüp  3 erli burgu yapılır. 6 sıra daha örülüp burguların yönü değiştirilir. 6 sıra daha örülüp burguların yönü değiştirilip, 5 numara şişe geçilir. 4 sıra düz örülüp baklava deseni oturtulur. baklavanın ortası pirinç örgü örülür. baklava deseni yanlar 2 düz kaydırılarak orta ya katılıp orta pirinç örgü  yapılır en alttaki baklava deseninin ortası 12 prinç diğer sıradakiler 10 pirinç örgü den sonra daraltılıp gözler yana atılıp baklava kapatılır. Kol kısmına gelince yanlardan 1 -2 -3 göz sırayla kapatılıp kol oyuğu oluşturulur. Yaka için ortadan önce 15 daha sonra  yanlardan birer göz eksiltilerek ön yaka yuvarlanıp kapatılır.
            Arka kısmı için 77 ilmek yapılıp lastik ve burgu ön gibi yapılıp devamı düz örülür. 
           Yaka için  önce tersten çengelli iğneyle tutturulup, yün iğnesiyle dikilir. Yaka kısmında tığ ile göz çıkartılır.Beş şişle göz çıkartılıp 3 düz 2 ters örgü 10 sıra lastik örülüp kapatılır.
           Kollar için 35 gözle başlanır. 3 göz düz 2 ters lastik örülür. 10 sıra örülüp 11. sırada düz örgü yapılır 2 ör bir çoğalt yapılarak gözler çoğaltılır.Ön gibi çapraz burgu yapılıp ortasına baklava deseni yapılıp. Baklava deseninin bitişinde  4 adet burgu yapılıp yine baklava deseni konur. 6 sırada bir iki yandan birer göz arttırılır.Kol oyuk ölçüsüne gelene kadar artırılır.kol altına gelince 1 -2 -3 göz sırayla kesilip kol oyuğu tamamlanır. Kollarda tersten dikilir. Kazak ters çevrilip kollar gövdeye dikilir. 
                Kazağımız bitti.Güzel günlerde giye bilirsiniz.


        
           Elimden geldiğince tarif etmeye çalıştım.Umarım beyenirsiniz.


free knitting patterns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder